Dovlecei in crusta din fulgi de porumb

de lucy2002 in Mancaruri de legume, 28 Sep 2019 | 2809 vizualizari

 

Anul acesta dovlecelul a fost nelipsit de pe masa noastra. L-am gatit in diferite feluri... iar zilele astea m-am gandit sa-l fac pane folosind fulgi de porumb, vreau sa va spun, ca a iesit foarte bun, baietilor mei le-a placut enorm.
Va recomand sa probati si voi reteta si sigur o sa va placa mai ales celor care adora „crispy strips.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • 4 oua
  • fulgi de porumb
  • 2 linguri faina alba
  • condimente: piper, busuioc, boia dulce, praf de usturoi si sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei in crusta din fulgi de porumb:

Dovlecelul spalat si curatat de coaja se feliaza si se presara cu sare. Il vom pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.( dureaza aproximativ 30-40 minute)

Fulgi de porumb i-am maruntit la robot si i-am amestecat ce cele doua linguri de faina alba.

Ouala le-am mixam bine cu condimente, luam cate o felie de dovlecel il trecem prin compozitia de ou iar apoi prin fulgi de porumb amestecati cu faina, pe o parte si pe alta si-l asezam in tigaia cu ulei ferbinte. Se prajesc pe ambele parti pe foc potrivit spre tare, se scot pe un platou in care am pus 2-3 servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.

Noi i-am servit cu sos tartar.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in crusta din fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane