Cel mai simplu orez cu lapte

de alutza in Dulciuri, 15 Oct 2011 | 19152 vizualizari

 

O reteta care imi aduce aminte de copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 4 cani lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • cacao sau scortisoara pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cel mai simplu orez cu lapte:

Se pune orezul la fiert in apa atat cat sa il acopere. Dupa ce orezul a fiert si a absorbit toata apa, se ia de pe foc.

Laptele se pune la fiert cu zaharul. Dupa ce da in clocot, se adauga orezul fiert si se lasa la foc mic. Cand este aproape gata se adauga vanilia.

Se scoate la racit in castronase. Se serveste cald sau rece, ornat cu scortisoara sau cu cacao.

TIPS-URI

1

Foloseste aceeasi cana ca sa masori toate ingredientele.

2

Stii ca orezul cu lapte e gata cand laptele s-a ingrosat putin, iar bobul de orez e moale (atentie: nu sfarmicios!)

3

Laptele se intareste abia cand s-a racit.

4

Se poate servi si cu dulceata sau gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cel mai simplu orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere