Cereale de casa cu lapte

de Meea in Mancare copii, 3 Iul 2020 | 3747 vizualizari

 

 No, liniștește-te, că nu e vorba doar despre niște simple cereale cu lapte. Vorbim aici despre cereale făcute în casă, știi doar că nu ma joc! Sunt prăjiturele crocante, simple de făcut, doar că la o scară mult mai mică, ha. Mă roade totuși și o curiozitate...tu pui prima dată laptele sau cerealele? Eu nu mai înțeleg cum se trăiește pe lumea asta...

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 200 g zahăr
  • 1 ou
  • esență de vanilie
  • 300 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • puțină sare
  • ciocolată tocată
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cereale de casa cu lapte:

      Topim untul apoi adăugăm zahărul și amestecăm puțin. Punem oul, sarea și vanilia. Adăugăm apoi făina, praful de copt și ciocolata tocată. Vom obține un aluat omogen și nelipicios. Pe hârtia de copt vom forma cu mâna (puțin unsă cu ulei) biluțe mici de tot pe care le aplatizăm ușor. Faptul că aluatul este unul solid și nelipicios, permite modelarea prăjiturelelor care nu-și vor schimba prea mult forma după coacere. Deci nu trebuie să te temi că se vor împrăștia prin tavă sau ceva.

      Punem deasupra prăjiturelelor câte o bucată mică de ciocolată. Lăsăm tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, până când se rumenesc ușor pe deasupra prăjiturelele. Le lăsăm la răcit complet. Se servesc alături de lapte călduț în fiecare dimineață!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Cereale de casa cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu rosii cherry, mozzarella si ceapa verde