Chifle din faina integrala

de mirela0911 in Piine, 7 Aug 2017 | 2572 vizualizari

 

Sunt bune, sunt sanatoase, nici nu se compara cu cele din comert!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba tip 550
  • 250 g faina integrala
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei
  • cca 250-300 ml apa
  • seminte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle din faina integrala:

Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta.

Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Se pune din nou in bol, se presara putina faina deasupra si se pune intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer pentru a dospi.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce si-a dublat volumul, se rup din aluat bucati potrivit de mari, se modeleaza usor intre palme si se asaza in tava. Se pun deasupra cateva seminte (de floare, de dovleac, de ce aveti) si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 30 de minute.

Se verifica dupa cele 30 de minute si, daca mai este cazul, se mai lasa la cuptor. Odata scoase din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la racit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 14 chifle.

2

Se pot servi ca atare sau umplute cu ce doriti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

08.08.2017, 08:22

Va multumesc! Asa de bune sunt si goale!

Catalina L 1

08.08.2017, 12:07

chiar harnica esti foarte bune

Rahela Velicu 1

09.08.2017, 13:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle floare cu susan si mac