Chifle pufoase

de dantes in Piine, 22 Apr 2021 | 2559 vizualizari

 

Chifle pufoase si gustoase

 

INGREDIENTE

  • Pentru pep
  • 20 gr Faina alba de grau
  • 60 gr lapte
  • 30 gr apa
  • Pentru coca
  • 120 ml lapte
  • 10 gr drojdie uscata
  • 320 gr Faina alba de grau
  • 35 gr zahar alb
  • 40 gr unt
  • 2 buc Oua de gaina
  • 1 lingurita sare
  • Pentru glazura
  • 1 buc ou
  • 1 lingura lapte
  • 10 gr susan alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Pentru pep se amesteca toate ingredientele si se fierb amestecand in continuu pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Cantitatile sunt cantarite in grame.

Pentru coca amestecam laptele caldut cu drojdia uscata si se lasa sa creasca putin,se amesteca cu faina,zaharul,sarea,un ou intreg si un galbenus.

Se framanta toata compozitia de mai sus adaugand pepul racit si untul la temperatura camerei circa 10 minute si se lasa la dospit 30 minute,daca aveti o masina de facut paine va usureaza munca si reduce timpul de preparare

Dupa ce aluatul a dospit se cantareste si se imparte in 6 bucati care se modeleaza dandui forma de chifle.Se bate un ou cu putin lapte si se ung chiflele cu o pensula si se presara deasupra putin susan.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se asaza chiflele si se coc la 190 grade circa 20 minute pana devin auri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu scortisoara