Chiftelute din carne la cuptor

de lucy2002 in Porc, 17 Oct 2019 | 6905 vizualizari

 

In ultima vreme am pregatit aceste chiftelute numai la cuptor. Sincer va spun, mie imi plac mai mult facute la cuptor decat prajite. Au iesit niste chiftelute pufoase si foarte gustoase!
 

 

INGREDIENTE

  • 750 gr carne de porc( carne de lucru) tocata
  • 2 cartofi curatati, spalati si dati pe razatoarea mica
  • 2 felii de paine inmuiata in lapte
  • 1 ceapa
  • usturoi
  • cateva fire de praz ( mai tinerel)
  • 1 ou
  • sare
  • piper
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din carne la cuptor:

Carnea se da prin masina de tocat, peste ea se adauga: cartofii dati pe razatoarea mica, oul, painea inmuiata in lapte si stoarsa, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, prazul tocat marunt, sarea si piperul dupa gust.

Se amesteca totul bine. Daca compozitia este prea moale, se poate adauga o lingura de pesmet sau faina. Din acesta compozitie formam chiftelute pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt cu spatiu intre ele.

Tava se da la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade C, pana se rumenesc frumos.

Pofta buna !

 

 

TIPS-URI

1

faina si pesmetul obtional doar daca e nevoie

2

vom folosi o carne mai grasuta ( eu am folosit carne de lucru)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

19.10.2019, 21:21

Noi tot la cuptor le pregatim si ne plac foarte mult! Sunt super bune!

dantes 1

20.10.2019, 08:51

Bune!

-Licurici- 1

21.10.2019, 14:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)