Reteta de Burek cu carne – Placinta cu carne

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 25 Apr 2024 | 476 vizualizari

 


I-atat de buna si-i asa un miros in casa de n-am asteptat nici macar 5 minute! Am feliat Reteta de Burek cu carne – Placinta cu carne, am pus-o-n farfurie si dupa alte 10 minute deja eram la masa. Voua nu va recomand asa, e destul de grea pentru stomac, va recomand sa mancati cu masura si doar usor calduta, altfel…”o sa va vina inapoi :)))) ”
Dar, da! E o reteta foarte buna! Si deloc greu de facut.

 

INGREDIENTE

Reteta de Burek cu carne – Placinta cu carne - Tava de 20 cm/30 cm

  • 800 g carne de vita tocata
  • un morcov
  • o bucata de telina
  • o ceapa rosie
  • suc de rosii/pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri gris
  • 8 foi mari de placinta
  • putin ulei
  • un ou
  • 100 ml smantana
  • 3-4 linguri apa
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Burek cu carne – Placinta cu carne:

Mod de preparare Reteta de Burek cu carne – Placinta cu carne

Preparare sos de carne

Eu am pregatit c-o zi inainte sosul de carne, e sosul pe care-l folosesc la musaca, la paste cu carne la cuptor si la placinta cu carne.

Intr-un vas incinge cateva linguri de ulei.

Toaca marunt legumele si le plonjeaza in uleiul incins.

Caleste 3-4 minute totul, amestecand, apoi adauga carnea tocata si caleste amestecand usor, pana cand nu mai vezi carne rosie in vas, carnea se albeste usor, aprox 8-10 minute.

Adaugi sare, piper si busuioc uscat sau cimbru.

Pui o lingura pasta de tomate si 100-150 ml apa sau suc de rosii.

Lasi la fiert la foc mic spre mediu, amestecand cand si cand,  pentru 20-25 minute.

Sosul trebuie sa fie grosut si scazut. Cand e rece adaugi grisul.

Pregatesti tava in care vei coace placinta.

Pui prima foaie, pe latime, doar jumatate in tava si jumatate afara (asa ca-n imagine) si o ungi usor cu ulei.  Daca ai foi mai mici e si mai bine. Nu unge decat foarte putin, se mai lasa grasime de la carne plus de la amestecul final cu care se finiseaza placinta si risti sa fie uleioasa.

Indoi partea ramasa afara si ungi usor din nou. Asezi urmatoarea foaie si procedezi la fel.

Distribui o treime din amestecul de carne.

Procedezi la fel pana cand ai 4 randuri de foi (cate 2 foi indoite pe fiecare rand) si 3 randuri de carne. Pe partea de deasupra nu se mai pune carne.

O portionezi in patrate, doar partea de deasupra.

Preincalzesti cuptorul la 190 grade

Bati usor oul, pui smantana, omogenizezi, adaugi apa si potrivesti gustul de sare.

Torni amestecul pe toata suprafata placintei.

Introduci tava in cuptorul incins, pe treapta 2 si coci pacinta timp de 35 minute la 190 grade sau pana cand e frumos rumenita.

O lasi sa se racoreasca si o portionezi ajutandu-te de portionarea facuta inainte de coacere.

E delicioasa si calda si rece!

O alta varianta de placinta cu carne ai aici -  Placinta cu carne, dar la fel de buna si Placinta cu legume

La desert tare ar merge o Inghetata de vanilie cu zmeura

TIPS-URI

1

 in ultima vreme sosul il fac din 2-3 oua si 200-300 ml smantana. E atat de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Burek cu carne – Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

- Andreea - 1

26.04.2024, 23:00

La favorite ...clar ar fi pe placul alor mei

Rocsi 1

27.04.2024, 19:44

Din cand in cand merge o placinta din asta cu ochii inchisi! Este grozava!

RODIMUR 1

30.04.2024, 16:05

Foarte bune plăcinte! Mă tentează să încerc și eu într-o zi...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci si pulpe de pui la cuptor