Chiftelute din dovlecei si telemea

de lucy2002 in Mancaruri de legume, 29 Iun 2019 | 3880 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Jamila si mi-a placut tare mult asa ca am pus-o in aplicare, este o reteta rapida  si mi-a placut mult ce-a iesit. Am facut aceasta reteta de mai multe ori eu am adaugat si pesmet  fata de reteta initiala. Multumesc Jamila pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 200 gr branza telemea
  • 100 gr faina
  • 100 gr pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 oua
  • sare
  • piper
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecei si telemea:

Dovleceii spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, se sareaza si se lasa sa stea cat sa-si lase lichid. Dupa ce si-au lasat lichid, i-am stors cat de bine am putut in maini.( cu cat vor fi mai storsi de lichid cu atata mai putina faina va intra in compozitie)

Peste dovleceii scursi de lichid, vom adauga branza telemea data pe razatoare, usturoiul pisat, patrunjelul tocat fin, ouale si la urma faina, pesmetul si piperul. Din aceasta compozitie luam cu o lingura si formam chiftelute in mana. La formarea chiftelutlor vom folosi mainele umede sa le dam forma. Se prajesc in ulei ferbinte la foc potrivit pe o partea si pe alta pana sunt rumene.

Se pot sevii cu o portie de salata sau cu o cana de iaurt.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi telemea de vaca, oaie, capra.

2

mare atentie la sare , telemeaua fiind sarata nu va fi nevoie de sare multa

3

marar optional( eu am avut de la congelator)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu dovlecel la cuptor