Ciabatta cu masline

de katty in Piine, 11 Apr 2021 | 6230 vizualizari

 

O reteta de ciabatta usoara si ultra rapida, fara maia.Tot ce avem de facut este sa amestecam aluatul cu o lingura, apoi sa asteptam sa creasca. Vom obtine o paine delicioasa cu miez, pufos, aerat si coaja crocanta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba 650+ pentru presarat
  • 400 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr drojdie
  • 150 gr masline taiate felii
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta cu masline:

Punem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu ultima faina adaugam si sarea.Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam vasul la temperatura camerei aproximativ 2 ore pana amestecul isi dubleaza volumul. Pregatim un castron cu apa sa ne umezim mainile. Cu mainile umede tragem de o margine a aluatului aducand-o spre aluatul ramas. Repetam operatiunea de cateva ori dupa care punem maslinele feliate si mai tragem de aluat de cateva ori, incorporand maslinele cat mai uniform. Cu mainele umede rupem aluatul in doua parti. Asezam aluatul intr-o tava pe hartie de copt pe care am presarat faina sub forma caracteristica de papuc. Presaram si deasupra faina si o mai lasam la crescut jumatate de ora. Coacem painea pentru 30 de minute la 220 de grade, apoi pentru inca 15 minute la 180 de  grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta cu masline" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa