Ciorba de miel cu sos de rosii

de oanapl in Ciorbe, 26 Apr 2022 | 3623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • gâtul + câteva coaste
  • 1 morcov
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 bucată țelină
  • 1 păstârnac
  • ½ dovlecel
  • 4 linguri oțet de mere
  • 200g roșii în sos
  • piper negru măcinat
  • sare
  • leustean verde
  • pătrunjel verde
  • smântână (opțional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu sos de rosii:

Se curăță capul de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă sărată cu oțet. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa.
Între timp se curăță, se spală și se toacă ceapa, ardeiul, morcovul și dovlecelul. Păstârnacul și țelina le pun întregi și le scot la sfârșit(sau tai țelina cubulețe și o adaug în ciorbă).
Se pun 2 l de apă într-o oală largă și se adaugă în oală, legumele și carnea de miel. Se adaugă sare și piper după gust și se lasă să fiarbă până când capului de miel i se poate desface cu ușurință maxilarul și calota craniană.
Se desface capul de miel fiert și se scoate creierul și limba mielului. Se feliează limba și se adaugă în ciorbă.

Se pasează roșiile și se adaugă. Se pune sare și piper, după gust. Se mai lasă să clocotească 5 minute. 
La sfârșit se pune leuștean și pătrunjel tocate mărunt.

Opțional se servește cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oanapl 1

02.05.2022, 16:28

Rocsi 1

04.05.2022, 20:18

Sta si la mine in congelator pregatita punguta pentru ciorba de miel!

oanapl 1

06.05.2022, 09:23

Bun, bun! Spor la pregătit ceva bun!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba a la grec de pui