Ciorba de perisoare a la grec

de -Licurici- in Ciorbe, 23 Ian 2019 | 10708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o buc rasol de vita cu os;
  • 300 g carne tocata amestec vita+porc;
  • 2 cepe;
  • morcov;
  • ardei;
  • radacina de telina;
  • pastarnac;
  • cartofi;
  • 2 linguri orez;
  • 1 ou;
  • 500 g smatana grasa;
  • 5 galbenusuri;
  • 1 lamaie;
  • patrunjel;
  • sare;
  • piper;
  • boia;
  • faina.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:

Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore. 

Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele.

Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min.

Morcovul l-am taiat in cubulete, pentru ca asa am avut ardeii in congelator. Radacinoasele le-am taiat in bucati mai mari, iar ceapa am lasat-o intreaga, sa le pot scoate cand sunt fierte.

Pentru perisoare, am amestecat carnea tocata cu o ceapa tocata marunt, orezul, un ou, patrunjel tocat, sare, piper si boia. Se formeaza perisoarele, mi-au iesit 20 buc.

Cand a fiert rasolul de vita, se pun si legumele, mai putin cartofii. Se lasa sa fiarba 30-40 min, apoi se adauga cartofii taiati in cuburi si perisoarele si se mai lasa 20 min.

Smantana se amesteca cu galbenusurile, se adauga cate un polonic de supa (pentru a ajunge la aceeasi temperatura) si zeama de lamaie, apoi se pune, putin, cateva putin, in oala si se mai lasa 10 min pe foc.

TIPS-URI

1

Rasolul de vita trebuie sa fiarba mai mult, pana carnea si maduva se desprind de pe os, pentru un plus de savoare. Dupa ce fierbe, carnea se scoate si se poate folosi la altceva. De exemplu, eu am facut o cantitate mai mica de salata boeuf.

2

Inainte de a fi puse in ciorba, perisoarele se trec prin faina, apoi se scutura de surplus.

3

Intotdeauna opresc 1 l de supa, inainte sa pun legumele, pentru a amesteca cu compozitia de smantana si galbenusuri, nu fie prea fierbinte.

4

Zeama de lamaie nu se pune niciodata toata de la inceput, pentru ca nu toate lamaile au acelasi gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare la multicooker