Ciorba radauteana

de oanapl in Ciorbe, 22 Sep 2020 | 7300 vizualizari

 

Am vazut pe pagina Mihaelei rețeta aceasta și mi-am amintit că n-am mai pregătit-o de foarte mulți ani. O pup pe Mihaela și îi mulțumesc de idee.
Cu siguranță ați gustat măcar o dată într-un restaurant și știți cât de bună e ciorbița. Dacă nu, neapărat trebuie să o încercați și voi!

 

INGREDIENTE

  • 750 g piept de pui
  • 5 căței de usturoi
  • 2 foi dafin
  • 3 morcovi mici
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 felie țelină
  • 1 pahar smântână grasă
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 2 linguri oțet
  • sare
  • 1 linguriță boabe piper
  • pătrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin.
Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii.
Când legumele sunt pătrunse, se scot din zeamă cu o paletă cu găuri.
Se scot și foile de dafin.
Dacă doriți se poate strecura zeama.
Rețetele consacrate recomandă să se adauge înapoi doar morcovul tăiat mărunt. Eu am tăiat cubulețe mărunte, morcovii și țelina și ardeiul, pentru consistență și le-am pus înapoi în oală.
Usturoiul se pisează și se pune în zeamă.
Smântâna se amestecă bine cu cele 2 gălbenușuri de ou. Peste amestecul cu smântână se adaugă câte un polonic de zeamă. Se adaugă 10 polonice cu zeamă amestecând mereu, apoi se toarnă amestecul peste zeama din oală ( în acest moment focul se reduce la minimum) și se amestecă. Se acrește cu oțet după gust.
Se sărează dacă mai este necesar.
La servire se adaugă pătrunjel verde tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

oanapl 1

29.09.2020, 09:52

Rocsi și noi preferăm borșurile acre, dar ne place mult și ciorba asta.

Ailirpa78 1

25.03.2021, 21:18

Sunt sigura ca a iesit delicioasa

oanapl 1

26.03.2021, 09:55

Așa este! Mulțumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana