Rețetă de ciorbă rădăuțeană

de Bucataras in Ciorbe, 1 Dec 2023 | 2253 vizualizari

 

 Rețetă de ciorbă rădăuțeană bună bună. Cum faci ciorba radauteana acasa.

Advertisement

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Rețetă de ciorbă rădăuțeană
  • 1/2 pui
  • 1 ceapă
  • 1 buc. rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 țelină
  • 1 păstârnac
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras roșu
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 100 ml de smântână de gătit
  • oțet după gust
  • 1 frunză de dafin
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • sare, piper după gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rețetă de ciorbă rădăuțeană:

Iată cum se prepara Rețetă de ciorbă rădăuțeană:

Curățați și spălați bine legumele.

Puneți puiul într-o oală cu apă suficientă să-l acopere și adăugați sare.

Eliminați spuma de la suprafață ori de câte ori este necesar.

Fierbeți la foc potrivit, până când carnea este pe jumătate fiartă.

Adăugați legumele tăiate în oala cu puiul pe jumătate fiert: rădăcină de pătrunjel, țelină, păstârnac, morcovi, ardei. Adăugați piper și frunza de dafin și lăsați să fiarbă până când atât legumele. cât și puiul sunt fierte.

Scoateți carnea și legumele din ciorbă, eliminați oasele, tăiați carnea în fâșii mici și legumele cubulețe.

Puneți carnea și legumele tăiate înapoi, peste supă.

Într-un bol, amestecați gălbenușurile cu smântâna.

Adăugați treptat 4 polonice de zeamă din ciorbă peste amestecul de ouă și smântână, în timp ce amestecați.

Zdrobiți usturoiul și adăugați peste el 2 polonice de zeamă din ciorbă și adăugați-l în ciorbă.

Turnați apoi ușor amestecul de ouă și smântână în oală, în timp ce amestecați.

Adăugați oțet după gust (dacă preferați, puteți folosi lămâie, dar rețeta tradițională este cu oțet).

Adăugați sare și piper după preferință.

La final, adăugați pătrunjelul tocat.

Serviți cu un ardei iute și cu o pâine proaspătă alături.


TIPS-URI

1

Folosiți MĂNUȘILE MENAJ Sano pentru a vă proteja mâinile în timpul preparării și curățeniei. Lavetele speciale din Microfibră sunt ideale pentru ștergerea suprafețelor fără a le zgâria. Curățenie plăcută și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rețetă de ciorbă rădăuțeană" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

07.12.2023, 11:55

- Andreea - 1

08.12.2023, 08:55

Printre preferatele copiilor mei

Ana S_I_D 1

15.01.2024, 18:26

🤩🤩🤩🤩🤩

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba Radauteana