Clatite de post

de robert_b in Mancaruri de post, 26 Sep 2021 | 5412 vizualizari

 

Un desert simplu şi rapid, ideal pentru o zi de post. Aluatul cu apă carbogazoasă este foarte bun. Clătitele ies moi şi elastice.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de apă carbogazoasă
  • 380 g făină
  • 5 g sare
  • 5 g zahăr vanilat
  • 10 g zahăr tos
  • 1 lingură cu amidon
  • 3-4 linguri cu ulei
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post:

Într-un vas se cerne făina. Se adaugă sarea, zahărul vanilat şi zahărul tos. Se pune şi amidonul. Se amestecă bine cu un tel. Apa carbogazoasă se adaugă uşor-uşor, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. La final, se pune uleiul şi se mai amestecă puţin. Clătitele se prăjesc, la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă. Tigaia mea are 26 de centimetri. Se servesc cu umplutura preferată (cremă de ciocolată tartinabilă, gem etc.).

TIPS-URI

1

Pentru o culoare mai frumoasă, se adaugă 1 linguriţă de turmeric pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Parjolute vegetariene de post (falafel)