Conopida pane la cuptor

de katty in Mancaruri de legume, 13 Dec 2021 | 5380 vizualizari

 

Imi place conopida sub orice forma. De data asta am pregatit conopida pane mai dietetica, la cuptor, fara prea mult ulei. Daca va place mai crocanta puteti sa o treceti prin pesmet dupa ce a fost trecuta prin ou.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica(700 gr)
  • 2-3 oua
  • sare
  • piper negru macinat
  • piper rosu
  • rozmarin uscat
  • 3 -4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • optional pesmet
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane la cuptor:

Rupem conopida in buchetele pe care le spalam si le scurgem. Punem o oala cu 1.5 l de apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam 1 lingurita sare si conopida. Fierbem la foc mic 10 minute, astfel incat conopida sa fie doar putin moale. Scurgem conopida si o lasam sa se racoreasca. Intr-un castron batem ouale cu sare, piper, rozmarin si 1 lingura faina. Restul de faina o punem intr-un alt castronel. Trecem fiecare buchetel de conopida prin faina, apoi prin amestecul de faina si le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Daca vrem sa fie crocanta la sfarsit o trecem prin pesmet. Stropim cu ulei si dam tava la cuptor la foc iute pana se rumeneste usor. Servim conopida cu sos de usturoi cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta