Cornulete umplute cu mac

de laura_n in Dulciuri, 13 Sep 2016 | 4775 vizualizari

 

Ideea am preluat-o de la Cristina (Criss), m-au cucerit de cand le-am vazut la ea.
Mentionez ca eu am folosit untura in loc de unt, si iaurt in loc de smantana ca sa echilibrez balanta.
Sunt grozave, absenta oului in aluat le confera aspectul acesta alb. Desigur, ideal ar fi sa le si coaceti fara sa le rumeniti excesiv cum se mai intampla uneori. :))

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 200 gr untură (unt)
  • 200 gr iaurt gras (smântână)
  • 2 lg griș
  • 400 gr făină albă de grâu
  • un praf sare
  • umplutura de mac
  • 150 gr mac
  • 80 gr zahăr pudră
  • 100 ml lapte dulce
  • zahăr aromatizat (rom, vanilie)
  • suplimentar:
  • 200 gr zahăr pudră pentru tăvălit
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete umplute cu mac:

Se pregătește umplutura de mac. Eu nu am folosit măcinat. Se amestecă macul cu zahărul pudră, zahărul aromatizat, apoi se adaugă laptele călduț. Se lasă să se închege această compoziție, timp în care se pregătește aluatul de cornulețe de zăpadă.

Se cerne făina într-un castron, se adaugă praful de sare și grișul. Se amestecă cu un tel cât să se distribuie uniform, apoi se adaugă untura tăiată cuburi. Se frământă până se încorporează grăsimea, apoi se adaugă iartul sau smântâna. Se omogenizează, apoi se acoperă aluatul în folie alimentară și se dă la rece pentru aproximativ o oră.

Se pregătește o tavă de copt, se așază hârtie pergament, apoi se pornește cuptorul să se încălzească.

Se scoate aluatul, se porționează, se întinde câte o foaie groasă de 0,5 cm, apoi se decupează discuri cu diametrul de 5-6 cm; se așază în mijloc câte o linguriță mică de umplutură de mac, apoi se rulează și se așază în tavă de copt. Se procedează la fel și cu restul de compoziție. Se pot umple și cu gem sau nucă măcinată cu cacao, chiar și rahat.

Se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 15-20 minute, la 160 grade, ca să rămână albe. Se scot apoi, se lasă câteva secunde la temperat, apoi se tăvălesc prin zahărul vanilat. Dacă le tăvăliți așa calde, vor prelua mai mult zahăr decât dacă le-ați tăvăli răcite. Se așază pe un platou și se servesc cu mare poftă.

Cu cât stau mai mult închise într-o cutie, cu atât devin mai fragede și mai savuroase!

Mulțumesc încă o data Cristinei! Sunt realmente delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete umplute cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Catalina L 1

15.09.2016, 09:33

buneeeee cu mac

dantes 1

17.09.2016, 09:21

Bune!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:45

super bune!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Praline cu crema de branza si cafea