Cotlet de porc aromatizat

de Panacris in Porc, 3 Ian 2021 | 2267 vizualizari

 

Întotdeauna de sărbători îmi place să pun o bucată mare de cărniță la gătit, ca să fie de ajuns pentru toată familia, chiar și a doua zi.
 O altă rețetă minunată din seria "retete festive de iarna" anul de grație 2020.

 

INGREDIENTE

  • Cotlet de porc cu os și șorici cca. 1400 g
  • Pentru uns:
  • Ulei de măsline 2 linguri
  • Cimbru uscat 1 linguriță
  • Sos de soia 1 lingură
  • Muștar 2 linguri
  • Sirop de arțar 2 linguri
  • Sirop de rodie 1 lingură
  • Sare de mare 1 lingură
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță
  • Condiment pentru carne 1 lingură
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc aromatizat:

De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă rece.

Între timp cotletul se spală, apoi tamponează cu un șervet de bucătărie pentru a se usca. Se crestează partea cu șoricul pentru a putea pătrunde bine sosul de gătit.

Într-un mojar se adaugă toate ingredientele pentru sos, se amestecă bine până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se masează bine cotletul pe toată suprafața.

Cotletul aromatizat se pune în vasul de lut rece și umezit, apoi se dă la gătit în cuptorul, rece, de data asta, la cca. 200 grade, minim 4 ore, acoperit.

După cele 4 ore, dacă mai este necesar se mai lasă la gătit carnea, până ce se coace bine, iar la testul înțepăturii curge zeamă limpede

 

Cu mare răbdare obțineți o friptură minunat aromatizată ce se poate servi caldă sau chair rece, în loc de mezel.

Spor și poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

dacă nu aveți vas de lut în dotare, îl puteți găti lent la CrockPot ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc aromatizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc fasii cu susan