Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt

de Satisfyyourcravings in Cook and smile, 21 Iul 2018 | 2982 vizualizari

 

In momentul in care musti dintr-o curmala hidratata in cafea dulce aromatizata cu pastai de cardamom si batoane de scortisoara, te invaluie o explozie de arome calde si imbietoare. 

 

INGREDIENTE

  • 120 ml cafea tare/ expresso
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 10 pastai de cardamom usor zdrobite
  • 1 baton scortisoara
  • 200 grame curmale (de preferat Medjoul; cele carnoase si mari)
  • 100 grame iaurt grecesc
  • coaja de la 1/2 portocala
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt:

Cafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat minim 6 minute, de preferat peste noapte, la frigider.

Se toarna iaurtul in doua boluri, se asaza curmalele deasupra, se toarna cate o lingurita de sirop peste fiecare si se serveste imediat cu coaja rasa de portocala. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

23.07.2018, 21:26

xana 1

24.07.2018, 00:26

Ce combinatie de arome! Suna delicios!

dantes 1

25.07.2018, 10:47

Interesant!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine Mos Craciun