Desert briose cu crema de branza si afine

de lucy2002 in Dulciuri, 26 Sep 2019 | 6545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 150 ml ulei
  • un plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 gr branza de vaci de la Lidl la galatusa
  • 2 linguri de faina
  • zahar 4 linguri cu varf +2 pliculete zahar vanilinat
  • 100 gr afine
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu crema de branza si afine:

Intr-un bol adaugam ouale intregi, zaharul si praful de sare. Mixam pana ouale isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul in fir subtire si esenta de vanilie, mixand la o viteza medie. In continuare adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura, pana incorporam toat cantitatea de faina.

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul, faina si cele doua pliculete de zahar vanilinat, obtinem o crema peste care adaugam afinele si amestecam usor.

Cu ajutorul cupei de inghetata, portionam compozitia in formele de briose. Am pus cate o cupa in fiecare forma, iar apoi am adaugat cate o lingurita de crema de branza amestecata cu afine, deasupra am mai adaugat cateva afine pentru decor.

Am introdus tava cu briose in cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade C, pentru aproximativ 25-30 minute. Sunt gata cand incep sa se rumeneasca pe margine.

Se scot din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca, apoi pot fi servite.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu crema de branza si afine" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine