Desert cozonac

de laura_n in Prajituri, 26 Ian 2013 | 96223 vizualizari

 

Anul acesta, de sarbatori, am reusit sa imi bucur baietii cu niste cozonaci frumosi! Cam plini de cacao, dar asa e gustul lor :) Eu folosesc masina de aluat si astfel, stiu sigur ca ies bine, altfel nu stiu daca m-as incumeta :)))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 800 gr faina
  • 3 oua
  • 300 ml lapte dulce
  • 150 gr unt
  • zahar vanilat
  • 200 gr zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • coaja lamaie

Umplutura:

  • 400 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar brut
  • 100 gr cacao
  • un ou pt uns
  • 200 gr rahat
  • 50 gr stafide
  • 50 gr merisoare
  • coaja lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac:

Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii, am selectat programul de framantare.

Cand a crescut aluatul, am portionat pentru doi cozonaci. 

Separat, intr-un castron, am amestecat nuca macinata cu cacao, cu zahar brut (cateva linguri), coaja lamaie, stafide, merisoare si rahatul taiat cubulete.

Am intins cate o foaie de aluat, am presarat din compozitia de nuca si am rulat. Am impletit cate doua rulouri si am format un cozonac pe care l-am asezat cu grija in forma de copt unsa si prevazuta cu hartie de copt.

Dupa ce am terminat de impletit si celalalt cozonac, i-am lasat putin la caldura, cat au mai crescut un pic, apoi i-am bagat la cuptor, la copt, cam o ora.

Cand i-am scos apoi de la cuptor, i-am lasat un pic sa respire si i-am uns cu ou batut si i-am presarat cu zahar brut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Panacris 1

23.12.2018, 20:31

Nohat, eu de abia azi i-am descoperit Deja sunt în cuptor!

dantes 1

12.04.2020, 09:48

Super!

mihaelar63 1

21.04.2024, 23:58

Cum arata !!!!!
Nu am inteles cu ce ii framanti ? Cu ajutorul robotului sau cu masina de paine ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci si stafide