Desert prajitura de ciocolata amaruie si sfecla rosie

de Anett in Jamie Oliver, 26 Noi 2017 | 4253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cicolata amaruie
  • 250 gr sfecla cruda
  • 4 ou
  • 150 gr zahar brun
  • 120 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura praf de cacao
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de ciocolata amaruie si sfecla rosie:

Preincalzim cuptorul.

In primul rand topim ciocolata intr-un bol peste baie de aburi. 

Curatam sfecla si razuim pe gaura mare a razatoarei. Separam oule, adaugam galbenusurile la sfecla si albusurile le punem intr-un bol separat. La sfecla mai adaugam parful de copt, praful de cacao, zaharul brun si faina. Amestecam bine, apoi adaugam ciocolata topita, racita.

Batem albusurile tare, apoi incorparam cu grija in amestecul cu sfecla.

Turnam amestecul intr-o tava acopaerita cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 40-50 de minute.

TIPS-URI

1

in loc de faina, putem adauga migdale sau nuca macinata

2

putem servi cu dulceata de caise sau iaurt grecesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de ciocolata amaruie si sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun