Desert prajitura Deliciu

de - Andreea - in Prajituri, 6 Sep 2015 | 41473 vizualizari

 

Pozele nu sunt reusite insa va garantez ca prajitura este dementiala !!! Am auzit atat de multe laude pentru aceasta prajitura, incat am zis ca e musai sa o incerc. Sotul a devenit un fan si ar fi vrut intreaga prajitura doar pentru el :) Este o prajitura cu gust divin ... si isi merita denumirea de Deliciu .... sa mai zic ca este acel gen de prajitura pe care o pui la frigider, iar frigiderul parca devine un magnet, te mai duci sa mai iei o bucatica ...iar mai treci, iar mai iei :))) ... Pe scurt, cine nu a facut prajitura asta trebuie neaparat sa o incerce! Inspiratia a fost reteta Gabitei >:D<  Ea are si poze frumoase :) 

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 4 albusuri
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu pesmet
  • 2 linguri cu faina alba tip '00'
  • 3 linguri cu nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit cu sare

Pentru crema :

  • 4 galbenusuri
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 ml smantana + 1 lingura zahar
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri cu lapte

In plus :

  • 200 gr nuca prajita si tocata
  • 1 ceasca cu cafea
  • 200 gr nutella
  • biscuiti simpli
  • nuca macinata ( pentru decor )
  • cacao ( pentru decor )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Deliciu:

Blat : Luam o tava si o tapetam si hartie de copt. Punem cele 200 gr nuca prajita si tocata si nivelam pe intreaga suprafata. 

Separat , punem intr-un bol albusurile si le mixam spuma tare, adaugand putin cate putin zaharul pana devine o bezea. ( intorcand bolul, albusurile nu cad).

Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in bolul cu albusuri. Punem pesmetul si nuca macinata si amestecam totul cu grija, cu miscari lente, de jos in sus.

Cu o lingura distribuim compozitia de albusuri in tava cu nuca, mare atentie insa, sa nu stricam stratul de nuca. Nivelam totul si dam tava la cuptorul incins la 160 grade, pentru 20-25 minute, pana ce la suprafata s-a aurit frumos. 

Scoatem tava din cuptor si cat inca este fierbinte, rasturnam blatul pe o tava, inlaturam hartie de copt si intindem crema de ciocolata Nutella pe intreaga suprafata. Lasam sa se racoresca si dam tava la rece. 

Crema: Punem intr-un vas galbenusurile si le amestecam cu zaharul si laptele. Punem vasul la foc mic si amestecam in continuu pana devine de consistenta unei smantani.

Intr-un bol mixam la viteza maxima frisca lichida cu smantana si cu o lingura cu zahar. Cand amestecul de galbenusuri s-a racit bine, il adaugam la frisca lingura cu lingura mixand bine la prima treapta a mixerului . 

Scoatem tava din din frigider . 

Peste stratul de Nutella punem jumatate din crema si nivelam . Asezam apoi un strat de biscuiti bine insiropati in cafea. Asezam restul de crema, nivelam frumos si presaram deasupra cacao si nuca macinata. 

Dam tava la frigider pentru cateva ore si daca aveti rabdare sa o lasati la frigider pana a doua zi, este mult mai buna prajitura. 

Portionati si serviti ! Este un DELICIU !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni