Desert tarta cu visine

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 19 Iul 2020 | 3086 vizualizari

 

Retete de vara
Am pregatit o tarta cu visine la care am avut ceva de munca la decor...puteau sa iasa si mai bine frunzulitele, dar dupa ce aluatul se incalzeste nu prea mai sta atat de bine intins, ci se strange.
In rest, ce pot sa va mai spun este ca aceasta combinatie de dulce-acrisor este preferata mea...cred ca v-ati dat seama deja, asa-i? ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 140 g iaurt
  • 450 g faina (sau cat cuprinde)
  • 5 g praf de copt
  • Diametru tava: 28 cm
  • Umplutura:
  • 1 lingura gris
  • 700 g visine fara samburi
  • 100 g zahar
  • Pentru uns:
  • 1 bucatica de unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu visine:

Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte.

Oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, iaurtul, faina si praful de copt se amesteca si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu o folie si se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Dupa aceea, se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie pe masa de lucru infainata, apoi se asaza intr-o tava pentru tarte unsa cu unt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita.

Se insira grisul pe toata suprafata aluatului din tava, apoi se adauga visinele scurse de zeama.

Cealalta jumatate de aluat se intinde pe masa de lucru infainata. Se decupeaza din ea frunze, care se pun peste visine in forma de cercuri. Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul sau pana cand s-au acoperit visinele cu frunze.

Se unge tarta cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de apa si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si ciocolata