Dulceata de ardei iute

de Gicuta in Conserve, 14 Sep 2015 | 15607 vizualizari

 

Un amestec de gusturi, de dulce-acrisor-picant , excelenta in combinatie cu friptura si tare buna la condimentarea mancarii.
Pentru reteta m-am inspirat de la prietena noastra Clementina, careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iute rosu
  • 1 kg zahar
  • 1 l otet de 9 grade
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga.

Ardeii se spala si se lasa la zvantat.

"Operatia" de curatare si taierea ardeilor  o facem cu manusi chirurgicale. :)

Indepartam cotorul, nervurile partial si semintele.

Taiem ardeii cubulete mici si ii adaugam in siropul de zahar si otet.

Lasam sa fiarba impreuna aproximativ 40 minute pana ce compozitia ajunge la consistenta dorita.

Dulceata o punem fierbinte in borcanele sterizate pe care le inchidem cu capace. Le asezam cu gura-n jos unde vor sta pana a doua zi, acoperite cu  un prosop  mai gros. Se depoziteaza in camara.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Gicuta 1

15.09.2015, 09:50

Cristina

Gicuta 1

15.09.2015, 09:53

Diana, imi pare rau pt. degetele tale ....eu n-am avut nimic...ardeiul pe care l-am folosit la dulceata nu a fost asa de iute.

diaconta 1

15.09.2015, 09:59

Diana si noi am facut dulceata de ardei iute si nici nu am folosit manusi .
Adevarat ca noi i-am dat prin robot,nu i-am tocat manual

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Adjica picanta (3)