Reteta de gogonele picante

de Ksenya in Muraturi, 21 Noi 2023 | 1632 vizualizari

 

"Culori de toamna in bucate"
O reteta si pentru iubitorii de senzatii iuti.
Am tot impartit reteta aceasta in dreapta si in stanga, in majoritatea cazurilor era ceruta de barbati.
Intentia mea era demult sa o postez aici ca sa -mi usurez timpul si munca, tot explicand si scrie de fiecare data, mai usor e de trimis doritorii pe linkul de aici.
Si uite asa i-a venit sorocul.
Pentru Reteta de gogonele picante sunt necesare cateva ingrediente: gogonele, usturoi, ardei iute, marar si sare.
Trecem la treaba!
 

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de gogonele picante 
  • 3 kg gogonele mai mici ,eu am avut din alea de toamna tarzie ,sfarsit de noiembrie
  • o capatana usturoi ,curatat ,spalat si tocat
  • 3-4 ardei iuti tocat ,(alegeti cat de iuti va plac )
  • o legatura patrunjel tocat
  • 1/2 legatura marar tocat
  • o crenguta busuioc
  • Saramura
  • 1 lingura sare neiodata
  • 1 l apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de gogonele picante:

Iata cum se prepara Reteta de gogonele picante 

Am spalat gogonelele.

Cu ajutorul unui cutit, am sectionat fiecare gogonica ,dar nu pana la capat, atat cat putem s-o deschidem, ca pe o carte.

Intr-un bol, am adaugat usturoiul, ardeii iuti, patrunjelul si mararul, am amestecat si am inceput sa umplu gogonele.

La fundul borcanului am pus o crenguta de busuioc.

Am umplut borcanul, asezand gogonelele cat mai tasate.

Am pregatit saramura, apoi am fiert-o 5 minute

Am turnat saramura fierbinte peste gogonele.

Am lasat pana a doua zi, am mai completat cu un pic de saramura.

Am legat borcanele cu celofan si le-am lasat la temperatura camerei pentru 5 zile.

Se pot servi dupa 9-10 zille.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Salata de gogonele verzi la borcan.

 

TIPS-URI

1

Cand turnati saramura fierbinte, puneti pe ceva metalic sub borcan. O tava de aragaz de exemplu.

2

Puteti in loc de busuioc sa puneti cimbru.

3

Pastrati gogonelele primele zile in bucatarie, apoi puteti sa le dati la rece, iar peste o saptamana puteti deja sa le consumati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gogonele picante" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline