Fasole batuta combo

de Panacris in Mancaruri de post, 28 Mai 2022 | 8008 vizualizari

 

Mno, după o revizie prin cămară, am dat de câteva conserve (4) de fasole albă simplă, micuță, și o conservă mare de fasole neagră, ce se pregăteau să plece la gunoi că expirau repejor, așa că m-am pus la treabă.
Le-am combinat  într-o fasole bătută, cam vânăție la culoare :D, Zmeișorii au fost cam sceptici, dar după ce au gustat-o s–a evaporat instant!
 P.S. N-am mai avut timp nici de poze artistice, doar din cele de prezentare și  de livrare către Zmeișori ;) 

 

INGREDIENTE

  • Fasole albă măruntă din conservă 4 bucăți, cca. 800 g,
  • Fasole neagră din conservă  cca. 800 g,
  • Usturoi 1 căpățână,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 100 ml,
  • Sare de mare 1 lingură.
  • Pentru topping:
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 150 ml,
  • Boia de ardei dulce 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta combo:

Fasolea din conserve scursă de zeama lor, se răstoarnă într-un vas încăpător.

Se adaugă sarea, uleiul și se aduce la punctul de fierbere, apoi se oprește focul.

Se adaugă usturoiul pisat și se mixează/blenduiește până ce se obține un piure fin.

Apoi se răstoarnă în recipientele din dotare.

Pentru topping: 

Ceapa se curăță, se feliază mărunt, apoi se pune la călit cu uleiul, la foc mic, amestecându-se continuu, până ce devine translucidă, apoi se oprește focul și se adaugă pudra de boia, se amestcă până ce se omogenizează.

Topping-ul de ceapă se distribuie uniform peste amestecul de fasole!

Se lasă la rece minim2 ore, aoi se servește cu pâine crocantă și murături din  dotare!

Spor și poftă bună! ;)

P.S. Mno eu iar m-am folosit de Arthur și am sărit peste câteva etape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta combo" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post