Ficat de vitel impanat cu carnat

de mihaelar63 in Vita, 21 Dec 2014 | 3206 vizualizari

 

Ficatul mi-a parut prea ... fara ceva in plus. O bucata de carnat este ce-a fost necesar sa-l faca mai gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat vitel
  • 300 gr carnat de casa
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura pasta rosii
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri grasime de curcan
  • 3 cepe
  • 1/2 lingurita boia rosie de ardei
  • 1/2 lingurita ierburi de Provence
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vitel impanat cu carnat:

Ficatul se lasa in apa rece ca sa se traga sangele . Se schimba apa de cateva ori . 

Cu un cutit ascutit se inteapa mijlocul fiecarei bucati de ficat , se rasuceste si se decupeaza din interior cate o mica fasie . In locul format se introduce bucata de carnat de aceiasi lungime ca bucata de ficat . 

Ceapa se curata , se spala  si se toaca .

Ardeiul iute se spala si se curata de seminte si se feliaza .

Ficatul se presara cu faina alba [ din care se pastreaza o lingurita ] si se prajeste putin  pe toate partile in grasime de curcan incinsa .

Se pune la prajit ceapa tocat si ardeiul .

Se scoate ficatul pe o farfurie alaturata .

Se aduga peste ardeiul si ceapa prajita,boia , pasta de rosii , condimente si sare .+ o lingurita de faina .

Amestecati si adugati un pahar de apa treptat .

Introduceti la loc bucatile de ficat in sos si fierbeti 10 minute .

La sfarsit ficatul se scoate din nosu si se feliaza pentru a se vedea sectiunea .

Se serveste cu patrunjel verde tocat .

Folositi garnitura sau salata preferata .

TIPS-URI

1

Daca nu va place sosul prea consistent, renuntati sa mai adugati lingurita de faina .

2

Pentru a se pastra mai fraged ficatul in interior nu renuntati la prajira initiala, pudrat cu putina faina .

3

Pentru a nu se intari prea tare ficatul respectati momentul adugarii sarii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vitel impanat cu carnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficat de vitel la gratar cu cartofi noi