Focaccia cu rozmarin

de cristeena20 in Piine, 15 Noi 2014 | 3579 vizualizari

 

M-am indragostit de aceasta reteta italiana . E un fel de paine cu ulei de masline si aromata cu rozmarin. Eu am vrut sa iasa mai inalta si mai pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 315 ml apa calduta
  • 1 cub drojdie proaspata (sau 1 lingura drojdie uscata)
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingura sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • Pentru pus deasupra: sare (flor de sal) , rozmarin proaspat, ulei de masline, 5-6 masline negre fara samburi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rozmarin:

- Punem faina intr-un bol. Separat amestecam apa calda cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul de masline. Turnam totul peste faina si amestecam energic cu o lingura de lemn. Turnam pe masa de lucru fainata si framantam bine, cca 10 minute. 

- Intr-un vas unt cu ulei de masline punem coca si o acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut sa se odihneasca cca 1 ora.

- Ungem o tava mai inalta cu ulei de masline si turnam aluatul. Cu mainile imbibate in ulei de masline intindem usor aluatul, facand gropi cu degetele. 

- Rozmarinuls e desface de pe cengi si se freaca cu sare si ulei de masline. Presaram deasupra aluatului. Mai ungem inca cu ulei de masline si presaram cu sare granulata (flor de sal). Taiem maslinele felii si le asezam deasupra. Dam la cuptorul incins pt cca 30 minute la 200 grade.

- Servim inmuiate in ulei de malsine amestecat cu otet balsamic. sau doar ulei .Este foarte important sa folositi ulei de masline de foarte buna calitate.

 

 

TIPS-URI

1

Este foarte important sa folositi uleiul de masline de foarte buna calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu rozmarin, parmezan si rosie