Gem de gutui la slow cooker Crock Pot

de mirela0911 in Slow Cooker, 24 Oct 2021 | 6871 vizualizari

 

Am primit de la cineva de la tara niste gutui galbene si parfumate care trebuiau musai transformate intr-un gem aromat. Si cum altfel decat la Crock Pot ca sa ramana gustul si mirosul inconfundabil al gutuilor.

 

INGREDIENTE

  • gutui
  • cca 850 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • o cana cu apa
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui la slow cooker Crock Pot:

Nu stiu exact cantitatea bruta de gutui, dar la final am ramas cu 2300 g gutui razalite.

Se spala bine gutuile de puf apoi se curata de coaja (grea munca):D. Se dau apoi pe razatoarea cu gauri mari. Se pun in vasul aparatului slow cooker Crock Pot si se toarna zeama de lamaie. Se pune jumatate din cantitatea de zahar ( a fost cam plin vasul si amestecam greu), apa si se amesteca cu grija.

Se porneste aparatul pe programul High pentru 3 ore si jumatate. Cum mai scade din compozitie, se adauga si restul de zahar. Cam o data la o ora se mai amesteca in gem. Eventual se mai adauga zahar daca este nevoie.

La final, se pune gemul in borcanele sterilizate, se capacesc si se pun la caldurica sub paturi.

Mai am o tura de gutui, pe acestea le voi aroma cu ceva, nu stiu inca exact cu ce, dar iese la Crock Pot un gem demential de bun si aromat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar depinde de gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot