Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

de katty in Mancaruri de post, 16 Ian 2022 | 9165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 100 gr fasole verde congelata
  • 100 gr mazare congelata
  • 1 cartof mare
  • 1 dovlecel
  • 100 gr naut fiert in prealabil
  • 200 gr rosii pasate
  • 100 gr orez brun
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • ierburi de Provence
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor:

Curatam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea s-au inmuiat usor adaugam fasolea verde si mazarea. Amestecam usor si stingem cu apa calda. Apa trebuie sa depaseasca de un deget legumele deja existente in vas. Acoperim cu un capac. Dovlecelul il taiem rondele putin mai groase, iar cartoful cuburi mari. Cand apa a inceput sa fiarba adaugam cartoful si dovlecel si fierbem 5 minute. Punem nautul, rosiile, orezul, sare, piper, condimentele, foile de dafin si dam vasul la cuptor la foc potrivit pana apa este absorbita in totalitate. Presaram deasupra patrunjel verde dupa ce am scos vasul din cuptor. Servim ca fel principal de post sau ca garnitura la gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta sanatoasa de Mancare de spanac cu orez