Gogosi aromate si pufoase

de tiby in Dulciuri, 24 Mar 2014 | 13043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 250 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 cub mic drojdie proaspata
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar pudra
  • ulei
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi aromate si pufoase:

Laptele se incalzeste putin si apoi in el se dizolva o lingura de zahar si cubuletul de drojdie proaspata. Se lasa sa stea 5-10 minute.

Se bat cele doua oua cu putina sare.

In faina se face o adancitura in care se toarna restul de zahar, ouale batute, zaharul vanilat, coaja de lamaie si coaja de portocala rasa si amestecul de mai sus facut din lapte, zahar si drojdie.

Se amesteca si se framanta bine toate ingredientele. Se aduga treptat cate o lingura de ulei si se framanta in continuare pana rezulta un aluat elastic si care nu se mai lipeste de mana.

Cand aluatul este gata, se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit, la loc cald, timp de aproximativ o ora pana creste.

Cand aluatul a crescut, se scoate pe blatul de preparare tapetat in prealabil cu faina si se intinde foaie nu foarte groasa. Din aceasta foaie, cu un pahar, se taie forme rotunde de aluat care apoi se lasa sa mai stea 5-10 minute.

Intre timp se pune intr-o cratita (tigaie) uleiul iar cand acesta e incins, se pun formele rotunde de aluat la prajit pe fiecare parte.

Cand sunt prajite si rumenite frumos, se scot si se lasa putin la scurs de surplusul de ulei si se orneaza cu zahar pudra.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se poate folosi si esenta de lamaie sau vanilie in locul cojii rase de fructe.

2

trebuie avut grija ca toate ingredientele sa aiba temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi aromate si pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi