Gogosi cu inghetata

de gaby_duceag in Dulciuri, 14 Apr 2010 | 9381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina grau
  • 100grame zahar
  • 2linguri smantana
  • o lingura untura
  • putina sare
  • un cubulet drojdie
  • apa calda
  • inghetata vanilie
  • ciocolata (30gr)
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu inghetata:

intr-un bol mare am pus faina,la care am adaugat smantana, untura,zaharul,sarea ,drojdia faramata bucatele

am adaugat apoi cam 100ml apa calda,putin ulei si am framantat

se adauga apa atat cat sa obtineti un aluat ferm pe care-l lasati la dospit aprox 40-50min

pe blatul de lucru presarat cu faina  intindeti o foaie cu o grosime de aprox 2cm

cu ajutorul a doua pahare (unul mare si unul mic)decupati cercuri in aluat(intai un cerc mare pe care-l decupati in interior cu ajutorul paharului mic si scoateti aluatul din interior)

se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul.

se scot cu o paleta astfel incat sa se scurga uleiul

cand s-au racit ,se pudreaza cu zahar

se aseaza pe farfurii,se ineaca in inghetata:)))si se orneaza cu ciocolata topita

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (71)

cccris 1

20.04.2010, 09:39

Asta e problema: faci bunatati si nu mai are nimeni rabdare sa faci tu poze.

gaby_duceag 1

21.04.2010, 07:50

exact,ccris,ia sa facem rau

Bya Ralu 1

12.01.2014, 13:26

bune

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema si glazura de ciocolata