Hamburger homemade

de Cocktail_of_Senses in Vita, 24 Iul 2014 | 4148 vizualizari

 

Astazi am avut pofta de hamburger si nu, nu m-am repezit la primul fast food, asa ca am decis sa il prepar singurica acasa. Rezultatul a fost demential si toata familia a fost incantata de pranzul putin mai neconventional.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 portii aveti nevoie de:
  • 1 kg carne tocata vita
  • 2 cepe
  • 8 chifle speciale pentru hamburger
  • castraveti murati
  • mustar
  • ketchup
  • 2 rosii
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare de mare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • cascaval
  • boia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger homemade:

 

Pentru inceput am intins carnea pe suprafata de lucru si am condimentat-o cu sare, piper si boia dulce. Daca va place picant puteti folosi si putin praf chilli. Peste aceasta am adaugat 1 ceapa tocata marunt si am framantat-o cu ambele maini pana ce toate condimentele s-au amestecat.

Carnea am asezat-o intr-un bol si am lasat-o in frigider timp de 20 de minute, timp in care m-am ocupat de restul ingredientelor din hamburger.

Castravetii i-am taiat felii si i-am pus intr-un bol, iar rosiile le-am taiat cubulte si le-am facut ca pentru bruschete cu ulei de masline, sare, piper, otet balsamic si usturoi. Cascavalul l-am taiat felii nu foarte groase, iar ceapa ramasa am taiat-o rondele subtiri pe care le-am prajit pe gratar cam 2 minute pe fiecare parte si le-am pus deoparte.

Scoateti apoi carnea de la frigider si modelati-o cu manutele in 8 bile.

Turtiti cu palma fiecare bila in parte si crestati-o cu cutitul pentru a nu se bomba in timpul prajirii.

Incingeti bine de tot gratarul si asezati bucatile de carne pe care va trebui sa le tineti cam 4 minute pe fiecare parte. Verificati ca nu cumva sa fie crude in interior.

Acum a sosit momentul sa montati hamburgerii: mai intai taiati chifla si ungeti-o cu putin mustar. Asezati o felie de ceapa trasa la gratar, apoi o bucata de carne, apoi cateva castraveciori murati, cascavalul si o lingura din amestecul de rosii. Optional puteti adauga maioneza si ketchup.

Cam asta este tot! Nu a fost greu deloc, nu?

Pofta mare va doresc!

Mai mult retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger homemade" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Hamburger facut in casa