Hrean in otet

de delia64 in Muraturi, 7 Feb 2013 | 7457 vizualizari

 

Hreanul este din gradina mea ,in fiecare toamna pun la borcan ,este foarte apreciat de familia mea..

 

INGREDIENTE

  • radacina de hrean
  • zahar
  • sare
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrean in otet:

Se curata radacinile de hrean,este recomandat sa stam langa geamul deschis  sau  in curte la aer ,in spatii inchise nu este tocmai placut .

Dam hreanul prin razatoarea cu gauri mici .

Intr-un bol punem hreanul ,presaram  cu sare si zahar dupa gust si amestecam ,la final punem otetul  Regal  [este preferatul meu ].

La borcanul din imagine am pus  aproximativ 100 mililitri otet .

Eu fac totul ochiometric  nu prea  respect instructiunile .

Se aseaza in borcan apasand  bine pentru a nu ramane goluri de aer .

Se pastreaza la frigider.

Cand vrem sa consumam , amestecam cu smantana , o lingura hrean , o lingura smantana .

TIPS-URI

1

se poate folosi si la sos de hrean .

2

daca fierbem sfecla rosie pentru salata , il avem la indemana .

3

este bun la fripturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

delia64 1

07.02.2013, 21:25

Mersi Zamfira!

MIUTA 1

25.02.2013, 14:48

Foarte bun

Sidy 1

02.03.2013, 14:51

Exact asa il fac si eu si ne place foarte tare. Nu il razuiesc ci il fac cu robotul si asa scap de necazul plinsului....
Cu smantana , asa cum il faci tu e o ...nebunieeeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hrean in otet