Hummus de fasole

de katty in Mancaruri de post, 26 Noi 2021 | 9427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole alba fiarta in prealabil
  • 2 linguri seminte se susan
  • zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline+ptr decor
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2-3 catei de usturoi
  • boia dulce afumata pentru decor
  • paine prajita pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus de fasole:

Daca nu aveti fasole gata fiarta, spalati fasolea, o puneti la inmuiat in apa rece cateva ore, apoi o puneti la fiert intr-o oala sub presiune. Scurgeti fasolea si o lasati sa se raceasca. Punem semintele de susan intr-o tigaie uscata la foc si amestecam ocazional pana semintele se rumenesc usor. Scoatem semintele intr-un castron si le lasam sa se raceasca, apoi le macinam. Taiem usturoiul felii. Punem fasolea intr-un vas inalt, adaugam susanul, sarea, piperul, usturoiul, zeama de lamaie,uleiul si cu ajutorul unui blender vertical o transformam intr-o pasta fina. Punem pasta intr-un castron,iar deasupra decoram cu boiaua si putin ulei de masline.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus de fasole" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Hummus cu lipii