Iepure cu smantana si ciuperci la cuptor

de Lau in Retete Delikat, 10 Aug 2018 | 3361 vizualizari

 

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure intreg (plus 2 pulpe )
  • 2 felii slanina afumata
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci de padure fierte
  • 5 catei usturoi
  • 40 g unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 300 ml smantana
  • 1 cana vin alb este de preferat(eu am folosit rosu)
  • 1 lingurita ierburi si marar
  • 1/2 lingurita ierburi italiene
  • 1/2 lingurita cimbrisor
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sparanghel alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu smantana si ciuperci la cuptor:

 

Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust, adaugam iepurele transat si amestecam bine, acoperim cu o folie si lasam 3 ore la marinat.

Topim untul cu 2 linguri ulei si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-un vas care il vom acoperi.

Calim ceapa cu 2-3 linguri cu apa in uleiul de la carne, ciupercile taiate felii, usturoiul pisat si slanina taiata felii, cateva minute cat sa se inmoaie putin, la final adaugam patrunjel verde tocat.

Carnea o asezam in tava unsa cu ulei, adaugam deasupra ciupercile acoperim cu folie.

In tigaia in care am prajit, adaugam vinul, smantana, condimente dupa gust, amestecam si lasam sa fiarba cca 3-5 min.

Adaugam peste carne, bucati de sparanghel si dam tava la cuptorul incalzit cca. 45 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu smantana si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu dovlecei si piept de pui