Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra

de mihaelar63 in Mezel de casa, 21 Ian 2020 | 6761 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun "
 Din jambonul crud-uscat maturat aproape un an si jumatate ne ospatam intreaga iarna . Partea cu carne o servim ca atare sau se regaseste in salate sau diverse preparate . Dar ce sa fac cu partea cu slaninuta si sorici ? M-am gandit ca numai bine ar merge fiarta in zeama de varza acra si cu boia + usturoi .

 

INGREDIENTE

  • 700 gr jambon cu soric
  • 1 l zeama varza acra
  • 500 ml apa
  • 1 buc ardei iute
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 foaie dafin mare
  • 1 lingurita piper boabe
  • Topping:D :1catel usturoi+ 1 lingura ulei + boia dulce ardei + boia afumata dulce + chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra:

  1. Bucata de jambon se pune la fiert in zeama de varza acra indoita cu apa .
  2. Se aduga ardeiul iute , foia de dafin ,piperul si caciulia de usturoi taiata inpatru .
  3. Eu am fiert o ora si jumatate pentru ca soricul era destul de uscat .
  4. Se lasa jambonul sa se raceasca pana a doua zi in  zeama in care a fiert . 
  5. Se incalzeste din nou zeama usor ca sa se degreseze jambonul de grasimi .
  6. Se scoate bucata de jambon din zeama in carea a fiert si se lasa sa se scurga si sa se zvante bine .
  7. Deasupra se pune uleiul , usturoiul pisat , putin dinchilli , boia dulce si boia afumata .
  8. Se maseaza bucata de jambon bine cu amestecul de condimente si usturoi .
  9. Pastrati la rece , dar nu inm frigider .
  10. Eu l-am lasat sa se raceasca bine afara si apoi l-am invelit in folie aluminiu si-l pastrez pe balcon.
  11. Serviti jambonul astfel pregatit alaturi de painea preferata , ceapa rosie si ardei iute .

                                             Sa aveti pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie de sare jambonul a fost conservat cu sare si zeama de varza acra este de asemenea sarata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

22.01.2020, 18:39

Nu sunt fana acestor preparate, dar prea bine arata!

Adi 1

22.01.2020, 18:56

Bun!

Catalina L 1

23.01.2020, 12:37

esxcelent

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Toba