Jambon fiert cu usturoi si boia

de mihaelar63 in Mezel de casa, 14 Mai 2020 | 6795 vizualizari

 

 Eu sunt  prevazatoare si economicoasa de felul meu. Mereu imi las cate o rezerva. De data aceasta dorind sa scot afumatura pentru ciorba de fasole boabe, am gasit doua felii de jambon crud-uscat de casa. Nu mult, cam 500 gr. Suficient sa il prepar cu boia si usturoi pentru gustare sau mic-dejun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr jambon crud -uscat , de casa
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita boabe piper
  • 5 boabe de ienibahar
  • piper negru macinat
  • sare -optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon fiert cu usturoi si boia:

  1. Feliile de jambon le-am pus la fiert in apa cu piper, sare, foaie de dafin si boabe de ienibahar.
  2. l-am fiert doar o jumatate de ora, atat cat s-a inmuiat putin soricul si grasimea.
  3. Se lasa jambonul sa se raceasca in zeama in care a fiert. Astfel se va patrunde mai bine de aromele condimentelor.
  4. Se incalzeste din nou. Cat timp este cald, jambonul se unge cu usturoi pisat si cu boia dulce de ardei.
  5. Noua ne place mai picant si am mai presarat putin piper negru macinat.
  6. Serviti jambonul fiert cu usturoi si boia, alaturi de ardei iuti, mustar sau pasta de hrean.

                 Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Jambonul fiert cu usturoi si boia poate fi servit atat rece cat si cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon fiert cu usturoi si boia" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon