Jumari banatene cu mere si lapte

de mihaelar63 in Mezel de casa, 1 Oct 2018 | 8583 vizualizari

 

  Aceasta reteta are origine banateana. Cu lapte am mai facut jumari, dar cu mere nu. De cum am aflat reteta am si dorit sa o pun in aplicare. Grasime de porc mangalita avem. Mere avem. Lapte gasim. Pofta -cat duce trenul :D

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina proaspata de porc [de pe burta cu un strat subtire de carne la mijloc ]
  • 3 mere
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari banatene cu mere si lapte:

  1. Slanina proaspata de porc se spala si se taie in bucati de marimea unei cutii de chibrituri.
  2. Puteti sa feliati slanina in bucati mai mari cum sunteti obisnuiti. Mie imi plac jumarile mai mici.
  3. Merele se spala se taie in felii mai mari [in opt]. Se curata de casulia cu seminte din interior.
  4. Intr-o cratita incapatoare se pune apa cu slanina.
  5. Pana bucatile de slanina incep sa elibereze grasime topita, supravegheati procesul, amestecand din cand in cand.
  6. Cand jumarile incep sa se rumeneasca, adaugati merele.
  7. Lasati merele cateva minute pana acestea incep sa se inmoaie.
  8. Scoateti merele din cratita. Prajite excesiv acestea se pot sfarma si sa va strice untura obtinuta.
  9. Adaugati laptele.
  10. Atentie !!! Adaugati laptele cu grija, untura va sfarai si aveti grija sa nu va stropeasca.
  11. Dupa 1-2 minute cand se evapora laptele, mai lasati cateva minute sa se rumeneasca jumarile si le scoateti afara cu ajutorul unei palete cu gauri.
  12. Puneti jumarile la scurs. Sarati usor cand acestea s-au racit.
  13. Serviti jumarile insotite de ceapa rosie, verde, ardei iuti sau ce legume proaspete sau murate doriti.
  14. Insotiti toate acestea de o paine buna. Noi am avut paine cu cartofi din faina de grau nou.

                        Sa aveti pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Atentie !!! Adaugati laptele cu grija, untura va sfarai si aveti grija sa nu va stropeasca.

2

Mancarea este mai gustoasa servita in farfuria favorita !!!!

3

Merele si laptele ,,taie'' gustul de grasime. Jumarile vor fi mai gustoase si mai usor digerabile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari banatene cu mere si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

10.12.2018, 15:10

Adi , ma bucur ca-ti plac

mihaelar63 1

10.12.2018, 15:11

Cris , sa ne spui cum ti-au iesit

mihaelar63 1

10.12.2018, 15:11

Kitz , mereu am apreciat capacitatea ta de a distinge bunatatile )

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Caltabos a la Costi