Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc

de Ksenya in Oaie, 6 Apr 2018 | 11323 vizualizari

 



Kokoretsi- este un preparat specific grecesc. Se gateste mai cu seama de Paste din maruntaie de miel.
A fost o mare provocare sa fac acest drob.
Necesita multa rabdare si timp.
Daca doriti si altfel de drob, atunci va indemn sa-l incercati.
Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • maruntaiele de la un miel (ficat, plamani, inima, rinichi) spalate bine si puse la scurs
  • intestinele de la un miel la fel spalate si pregatite
  • prapurul de la miel spalat si lasat la scurs
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri cimbru
  • 2 linguri rozmarin
  • 2 linguri oregano
  • 3 lamai (coaja si sucul)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 bete frigarui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc:

Maruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm

Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul.

Saram si piperam.

Dam la rece pentru marinat timp de minim 3 ore,ideal ar fi sa le lasati de cu seara pana a 2-a zi.

 Pe betele de la frigarui punem carnea alternativ.

Infasuram cu o jumatate din prapur in asa fel incat sa cuprinda toata carnea.

Legam intestinul la un capat, apoi il trecem de a lungul peste prapur, apoi inca o data, si apoi incepem sa infasuram, in cruce, mai apoi mai des. Fixati capatul si lasati-l deoparte pana terminati si cealalta frigaruie.

Trebuie sa obtineti frigaruia de carne in forma de cocon.

 Pregatiti jarul si intoarceti carnea pana este gata.

Se serveste imediat.

Se orneaza cu ceapa taiata rondele si patrunjel.

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu dispuneti de jar, puteti prepara la cuptor, invelind carnea in hartie pergament si apoi staniol pentru 30 minute la la 180 grade.C, apoi inca 10 pentru rumenit.

2

Pentru un gust mai picant, puteti adauga un pic de fulgi de ardei iute.

3

Pentru ca prapurul sa fie flexibil, tineti-l un pic in apa calda inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Sidy 1

15.04.2019, 06:30

Interesant...

silvi0ara 1

18.04.2019, 13:01

Si eu abia vad reteta.O noua varianta de drob interesanta.In Grecia am incercat sa mananc varianta lor doar din intestine,dar trebuie mancate foarte fierbinti,altfel sunt cam gretoase.
Bravo pentru reteta.

elucubratiiculinare 1

26.04.2019, 08:56

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpă de miel la cuptor cu legume