Lapte de cocos

de Lau in Vegan / Raw vegan, 25 Feb 2018 | 5496 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul "tarabucatelor"

 

INGREDIENTE

  • 2 nuci de cocos
  • 200 ml apa calda
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de cocos:

Fisuram una din cele 3 gauri cu o surubelnita, scurgem apa intr-o cana, o putem bea sau insiropa prajiturile.

Cu ciocanul (de la snintele) lovim nuca de jur imprejur pe marginea ei pana ce se fisureaza.

Cu ajutorul unui cuit desfacem in 2 jumatati, scoatem miezul din care vom obtine laptele.

Nuca de cocos o dam prin razatoarea mica, adaugam apa fierbinte o amestecam bine, lasam 10 min la hidratat.

Amestecul obtinut il strecuram bine cu o strecuratoare sau tifon care il vom stoarece bine.

Il servim imediat saul il pastram pana la 3 zile in frigider in recipiente de sticla.

Il vom incalzi inainte se servire pentru a se transforma iarasi in lapte de cocos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

25.02.2018, 20:16

Este bun de folosit in multe retete, mai ales acum in post!

elucubratiiculinare 1

26.02.2018, 19:00

Lau 1

27.02.2018, 12:27

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars