Lapte de ovaz

de katty in Bauturi, 28 Noi 2021 | 3927 vizualizari

 

Daca tineti post sau pur si simplu nu agreeati laptele de vaca acesta lapte poate fi o optiune sanatoasa. Are un continut ridicat de fibre, proteine si calciu, este complet lipsit de lactoza, colesterol si grasimi saturate, sarac in zahar si calorii. Aduce un aport de vitamine din complexul B, vitamina A, E si fier.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr fulgi de ovaz
  • 1 l apa plata
  • optional: 2 curmale, vanilie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de ovaz:

Cantarim fulgii de ovaz si ii punem intr-un castron. Ii acoperim cu apa rece si ii lasam la inmuiat jumatate de ora, dupa care scurgem apa si ii mai clatim putin. Ii punem intr-un blender si punem apa peste ei. Daca dorim un lapte mai dulce putem  adauga curmale, iar dorim sa ii dam o alta aroma putem adauga vanilie. Punem capacul si pornim aparatul pentru cel mult 1 minut. Scurgem laptele printr-o panza groasa, pe care o scurgem bine. Turnam laptele intr-o sticla pe care o pastram la frigider pana la cel mult 5 zile.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu banane si unt de arahide de post