Lichior de menta

de katty in Bauturi, 19 Iul 2020 | 3929 vizualizari

 

O bautura delicioasa, aromata, numai buna servita rece. Necesita timp de asteptare pana este gata, dar merita. Optional puteti adauga putin colorant verde pentru o culoare mai intensa, insa eu o prefer asa, naturala.
Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 60 gr menta verde
  • 500 gr alcool 90 grade
  • 500 gr apa
  • 250 gr zahar
  • optional colorant verde
Portii: 26
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de menta:

Spalam menta, o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un  borcan cu capac. Turnam deasupra alcoolul si inchidem bine borcanul. Pastram borcanul la soare, agitandu-l in fiecare zi si avand grija ca alcoolul sa depaseasca menta. Tinem menta la macerat 2 saptamani.

Din zahar si apa fierbem 2-3 minute un sirop pe care il lasam sa se raceasca si il amestecam cu menta cu alcool. Strecuram lichidul in sticle pe care le inchidem bine si le pastram la rece.

Servim lichiorul rece de la frigider ca atare sau in diferite cocteiluri. Optional putem adauga putin colorant pentru o culoare mai intensa. Putem folosi mai multa menta pentru un gust mai intens. In functie de gustul personal, modificati cantitatea de alcool.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lichior de cafea