Macrou la cuptor

de Ksenya in Peste, 3 Dec 2021 | 5519 vizualizari

 

O reteta simpla dar foarte buna.
Nu necesita mare experienta in bucatarie si nici ingrediente multe.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc macrou
  • 4 catei usturoi zdrobiti
  • o jumatate lingura sare
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 4 linguri ulei masline
  • putin piper
  • o foaie dafin
  • putin coriandru macinat
  • o lingura suc de portocala
  • coaja de portocala (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la cuptor:

Pestele il spalam si-l filetam.

Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta.

Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa fie incorporat bine.

Dam pestele la rece pentru minim 3 ore, ideal ar fi sa-l pregatiti de cu seara.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Intr-o tava rezistenta, asternem hartie de copt.

 Asezam fileurile cu pielea in jos, cu ajutorul unei linguri punem pasta deasupra fileurilor si dam la cuptor pentru 20 minute.

Pestele este gata.

Se serveste cu mamaliga, cartofi sau salata.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Daca doriti pestele mai uscat, mai lasati-l in cuptor 5-10 minute

2

pentru o nota mai exotica adaugati un pic de coala de lamaie sau portocala

3

Pentru inca o nota mai picanta puteti adauga fulgi de ardei iute.

4

Pentru un gust si mai desavarsit, alegeti pestii mai mari si mai grasuti

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume la cuptor