Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi

de Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri, 24 Mai 2018 | 3914 vizualizari

 

O reteta adaptata dupa Donna Hay

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte
  • 1 cub concentrat (eu am folosit cu usturoi si ierburi)
  • 1 cub de unt
  • 1 cana malai
  • ulei
  • sare
  • cateva frunze proaspete de busuioc
  • 1 Chorizo
  • 20 grame masline verzi
  • 50 grame branza Feta
  • mozzarella sau cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi:

Se amesteca laptele cu 2 cani de apa si cubul concentrat si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, apoi se adauga malaiul. Se amesteca cu un tel pana cand mamaliga devine cremoasa, nu foarte densa. La final se adauga untul si sare daca este nevoie. Se toarna intr-un vas potrivit pentru cuptor, uns cu ulei.

Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, se taie Chorizo in felii, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie si se taie in jumatati.

Se adauga Chorizo, busuiocul rupt bucati, maslinele, branza Feta si mozzarella/ cascavalul peste mamaliga, apoi se coace la cuptor 8-10 minute, pana cand branza s-a topit si a devenit aurie. 

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasta alla puttanesca