Mere la borcan fara zahar

de Panacris in Conserve, 12 Aug 2021 | 2997 vizualizari

 

O altă rețetă din colecția rețete de suflet, mere rase și conservate classic în borcan ca pe vremea bunicilor, când nu existau congelatoare. 

 

INGREDIENTE

  • Mere de vară cca. 3500 necurățate,
  • Cuișoare 2 bucăți,
  • Borcane de cca. 900 ml 2 bucăți.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere la borcan fara zahar:

Merele se spală se curăță de eventualele daune, dar atenți, nu și de coajă, apoi se rad pe răzătoarea fină, manula sau electric cum vă este la îndemână.

Într-un vas cu fundul dublu se pun merele rase cu zeama lor la clocotit, amestecându-se continuu, cca. 10 minute le foc mediu, atât cât încep să clocotească și bolborosească ca și mămăliguța, cîn face bășicuțe.

Se oprește focul și se umplu borcanele sterilizate înainte, se îndeasă bine ca să nu rămână aer între ele,se pune câte un cuișor în fiecare borcan, se înfiletează borcanele și se pun la dinstuit la Bain-Marie, într-un vas înalt, tapetat cu ziare sau prosoape de bucătărie, apa să ajungă până la gura borcanului și se lasă la fiert la foc mic cca. 30 minute după primul clocot.

Apoi se oprește focul și se lasă la răcit în același vas până a doua zi.

Apoi se etichetează și depozitează în cămară până la prima folosință.

Spor și poftă bună

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere la borcan fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti covasiti la soare