Muraturi

de Ina in Muraturi, 5 Oct 2018 | 12129 vizualizari

 

Pentru ca la Paltinis m-au intrebat fetele cum de se pastreaza muraturile asa de bine si vara, va las reteta mea aici. 

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • morcovi
  • frunze de telina
  • radacina de hrean

Optional:

  • struguri
  • mere
  • ardei gras

Saramura :

  • apa potabila
  • sare
  • piper boabe
  • mustar boabe
  • foi de dafin
  • boabe de ienibahar ( optional )
  • crengute de marar uscat ( sau doar semintele )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi:

Spalam bine legumele si curatam morcovul si hreanul.

Pentru pregatirea saramurii vom avea in vedere cantitatea de legume pe care dorim s-o conservam. Punem la fiert apa  si adaugam sarea ( indiferent de legumele conservate vom adauga o lingura de sare la un litru de apa ) , boabele de piper, boabele de mustar si  ienibaharul. Lasam sa clocoteasca pana ce-si va schimba culoarea. 

In fiecare borcan vom pune la inceput cateva boabe de piper, mustar boabe si 1-2 bucatele de hrean. 

Asezam gogonelele in borcane, alternand cu morcovi ( intregi sau taiati rondele) . si frunze de telina. Deasupra punem un buchetel cu seminte de marar. 

Daca avem la indemana si alte fructe ,  le putem adauga : struguri de masa, felii de mar, ardei gras. Sunt foarte gustoase murate.

Turnam in borcane saramura fierbinte, capsam si lasam borcanele 2-3 saptamani la temperatura mediului ambiant, pana se mureaza legumele. 

Se pastreaza foarte bine in camara/beci  chiar mai mult de un an, fara sterilizare sau alte metode de conservare.

TIPS-URI

1

Daca aveti gogonele parguite nu ezitati sa le folositi. Sunt foarte gustoase si vor da o usoara aciditate saramurii.

2

Nu veti da gres daca retineti ca la un litru de apa se pune o lingura cu sare; veti obtine saramura perfecta, pe care o veti savura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate cu ghimbir