Napolitane Bengoase

de Carmen in Dulciuri, 5 Feb 2017 | 3272 vizualizari

 

Ce sa fac repede, bun si sa se poata transporta in siguranta?
Napolitane sau Napotalane.
La noi in casa se numesc Napotalane de pe vremea cand Vic era foarte mic.
Pentru ca au fost gustate la Revelionul Bucatarsilor si pentru ca am promis si pentru ca este felul meu de a multumi site-ului Bucataras pentru distractie!
Atentie! Reteta contine muuuult zahar! Consumat moderat nu dauneaza sanatatii!

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar + 250 g zahar
  • 1 ou si 3 galbenusuri
  • 250 g unt
  • 2-3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • nuca, nuca de cocos, alune, ce va place si cat credeti ca merge sau aveti (eu pun cam o mana)
  • esente ce va plac (vanilie, migdale, rom)
  • un pachet foi de napolitane din comert
Portii: 50
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane Bengoase:

Se pune pe foc prima cantitate de zahar, la foc mic, sa se caramelizeze.

Intre timp, se face o pasta din oua, unt, zahar si cacao. Adica se bengosesc acolo fara nicio filozofeala.

Se tranteste tot maclavaisul peste zaharul ars. O sa se revolte nitelus, dar nu de panica. Dai de cateva ori cu lingura cat sa iasa o pasta frumoasa. 

Se parfumeaza si se imbogateste cu adaosul de nuci, alune.... cum am discutat, cat ai, cat vrei, cat poti

Repede de tot de umple foile. Se pune o greutate si se lasa la rece.

Se portioneaza.

TIPS-URI

1

daca nu e important cate nuci pui, e foarte important sa nu pui si albusurile. O cantitate mai mare de albus inmoaie foaia si nu o sa auzi krant !

2

ca greutate folosesc un fund de lemn si un bidon de 10 l de apa peste.

3

nucile daca se baga la cuptor inainte, vor avea o savoare desavarsita

4

amestecul rece in contact cu zaharul fierbinte va produce o chestie care te va face sa exclami : mamaaaa! Nu e panica, amesteci pe foc pana cand vei excalama celalalt mamaaaaaaaaa ce frumusete !

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane Bengoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de bomboane de lapte