Omleta cu ciupercute

de RODIMUR in Mancare copii, 28 Dec 2020 | 4468 vizualizari

 

Ne plac ciupercuțele, ne plac și omletele, așa că am decis să fac un preparat ”2 în 1”, adică un preparat care să conțină ambele ingrediente preparate, bun atât la micul dejun, cât și la prânz, pentru că este nu numai foarte gustos, dar și sățios. În plus, are un grad redus de dificultate (oricine îl poate face) și se prepară foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 ouă
  • 100 grame de ciuperci
  • 50-75 grame de unt
  • 3-4 felii de cașcaval
  • 1/2 ceapă roșie
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei, dulce
  • Pentru decor, la servit:
  • frunze de pătrunjel
  • roșii feliate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu ciupercute:

Ciupercuțele se scot din conservă, se spală de câteva ori în apă rece, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine.

Când ciupercuțele s-au scurs bine (eventual se mai pot tampona cu șervețele din hârtie absorbantă) se călesc ușor (cât să se înmoaie și să se îmbibe cu unt, nu să se rumenească) și apoi se transferă separat, pe o farfurie.

Se curăță ceapa, se spală și se feliază o jumătate din ea.

Se taie cașcavalul în fâșii, sau dacă nu este feliat, se răzuiește (mare sau fin, fiecare cum poftește).

Se sparg ouăle într-un bol, se adaugă sare, piper și boia, iar apoi se mixează puțin pentru omogenizare.

Se toarnă ouăle mixate în tigaia fierbinte, cu unt și ulei, iar după 1-2 minute, se adaugă ciupercuțele înmuiate în unt, în prealabil.

Când omleta s-a mai legat puțin, se adaugă deasupra feliuțele de ceapă și la urmă, cele de cașcaval.

Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă omleta la foc mic, până ce se încheagă și ceapa s-a înmuiat puțin.  Atunci se ia tigaia de pe foc, se ”alunecă” omleta pe un platou și se decorează cu frunze de pătrunjel și felii de roșii,

Se servește caldă, cu roșii, sau cu o salată de legume proaspete, eventual și cu pâine prăjită.

TIPS-URI

1

Puteți folosi ciupercuțe proaspete, dar pentru aceasta va trebui ca mai întâi să le curățați, să le spălați și să le fierbeți, sau să le înmuiați ceva mai mult timp în unt, ca în rețeta de mai sus.

2

În loc de ceapă roșie, puteți folosi două fire de ceapă verde, tăiată rondele.

3

Dacă nu vreți ca ceapa să se înmoaie, ci să rămână crocantă, chiar îmbibată în omletă, va trebui să o adăugați cu 1-2 minute înainte să fie gata preparatul și nu veți mai pune capacul pe tigaie.

4

În loc de cașcaval puteți folosi telemea, sau chiar puțină brânză de burduf, dar în acest caz aveți grijă la cantitatea de sare adăugată.

5

Preparați omleta la foc mic, spre mediu.

6

Serviți omleta caldă, cu o salată alături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu ciupercute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

30.12.2020, 11:29

Și nouă ne plac omletele, Madi...! Mulțumesc frumos!

RODIMUR 1

30.12.2020, 11:29

Mulțumesc frumos, Rocsi!

RODIMUR 1

30.12.2020, 11:30

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun rapid si delicios, pentru orice pitic mofturos