Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

de katty in Piine, 26 Noi 2021 | 3051 vizualizari

 

De ceva vreme am renuntat la painea din comert si am inceput sa fac paine de casa care are un gust si calitati nutritive net superioare.

 

INGREDIENTE

  • 610 gr faina de grau 650+ pentru blat
  • 20 gr tarate fine de grau
  • 70 gr faina integrala de secara
  • 450 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 10 gr drojdie uscata
  • seminte de susan pentru decor
  • 2 linguri apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau:

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda si 1 lingura de faina intr-un castron si turnam amestecul in centru. Lasam cateva minute pana isi mareste volumul si drojdia este activata. Punem intr-o margine sarea, turnam uleiul, restul de apa si incepem sa framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.Strangem aluatul intr-o bila.  Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca. Cand aluatul a crescut suficient il scoatem pe un blat infainat si il framantam bine. Impartim aluatul in doua parti egale, dam forma  aluatului de sul si il punem in tavi. Acoperim tavile cu un prosop si  lasam aluatul sa creasca. Cu o pensula umezim painea deasupra si presaram semintele de susan. Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc iute 20 minute, apoi reducem focul la mediu pentru inca 30 minute. Scoatem tavile, apoi scoatem painea din tava si o lasam la racit invelita in prosop. Daca dorim  o coaja foarte crocanta punem in cuptor o tava cu apa cand pornim cuptorul sa se incalzeasca, pe care o vom scoate dupa cele 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face Painea cu faina integrala